030 - 2518995 info@interstep.nl
Werkstudenten Antea bij InterStep

Werkstudenten Antea bij InterStep

Sinds maart 2018 biedt InterStep werkruimte aan inmiddels zestien studenten die een opdracht voor Antea Group uitvoeren. Opdrachtgever Stedin heeft Antea Group gevraagd om hen bodemadviesdiensten te leveren. Een onderdeel daarvan is het beoordelen van verschillende aanvragen in het beginstadium van ieder (bouw)project. Voor deze taak heeft Antea Group InterStep gevraagd om hier diverse studenten voor te werven en te faciliteren.

Bij aanvang van de samenwerking tussen Stedin en Antea Group was de werklast relatief laag. Het betrof twee aanvragen per dag die verwerkt moesten worden. Al snel steeg dit aantal naar 25 aanvragen per dag. Vanwege deze enorme stijging was er snel hulp nodig. Antea Group schakelde hiervoor direct GreenBlue in, expert op het gebied van studentenuitzending en onderdeel van InterStep.

Werkzaamheden studenten
Iedere aanvraag komt binnen bij een student die deze vervolgens beoordeelt op inhoud en compleetheid. Ze bekijken welke informatie er benodigd is om een uitspraak te kunnen doen over de desbetreffende bodemkwaliteit. Ze kunnen, indien nodig, vervolgens meer informatie opvragen bij bijvoorbeeld een gemeente of omgevingsdienst. Uiteindelijk vormen ze een oordeel over de bodemkwaliteit. In het rapport geven zij aan of er iets nodig is in het kader van de Wet Bodembescherming en/of in het kader van veilig werken.

Begeleiding Antea Group
Antea Group heeft, voordat zij aan het werk gingen, de studenten uitgebreid gebrieft middels diverse avondsessies. Hierin werd hen de benodigde informatie gegeven die zij nodig hebben om het werk goed uit te kunnen voeren. Verder bestaat het voornamelijk uit learning on the job. Al doende leren de studenten hoe zij het beste het werk kunnen uitvoeren. Daarnaast is er altijd begeleiding op locatie omdat de projectmanager van Antea Group daar aanwezig is.

Wanneer de studenten hun rapport en advies hebben afgerond, sturen zij deze in eerste instantie terug naar Antea Group. Zij controleren en passen deze waar nodig aan. Daarbij geven ze de student feedback waarmee hij/zij in de toekomst verder kan. Na de controle stuurt Antea Group het dossier naar Stedin.

Meerwaarde
Voor de studenten is de bijbaan voor dit project erg interessant op meerdere vlakken. Zij doen namelijk naast hun studie relevante werkervaring op, waarbij ze inhoudelijk belangrijk werk mogen uitvoeren. Daarnaast leren ze projectmatig werken, hebben ze veel klantcontact en dragen ze hun eigen verantwoordelijkheden.

Antea Group zal in de toekomst wellicht ondersteuning op kantoor nodig hebben voor andere werkzaamheden. Middels deze samenwerking maken ze op een laagdrempelige manier kennis met studenten die nu al hun kwaliteiten kunnen laten zien. Hier vloeien later wellicht duurzame werkrelaties uit.

Overig nieuws

Interview met collega Dave, servicetechnicus bij CBRE

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezocht Jasper onze collega Dave, die momenteel werkzaam is als servicetechnicus bij CBRE op locatie MSD, te Oss. In zijn doorontwikkeling naar....

Lees meer..

Stop vooral met overwerken

“Alleen nog héél eventjes die presentatie afmaken” of “Ik beantwoord nog even een paar mailtjes, voordat ik ook afsluit”, en voor je het weet heb je weer ruim een uur overgewerkt… Het klinkt misschien heel onschuldig, een uur langer doorwerken, maar het is op de langere termijn schadelij....

Lees meer..

Interview met collega Jens, Engineer bij Holmatro

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezocht Xian-Yi onze collega Jens, die momenteel werkzaam is via InterStep als Engineer bij Holmatro. Hij houdt zich bezig met productwijziging....

Lees meer..

Help, mijn baan past niet bij mij…

Ken je dat gevoel, dat je de kracht niet kunt vinden om je bed uit te komen? Niet omdat je te laat naar bed bent gegaan, niet omdat je de slaap niet kon vatten, gewoon omdat je geen zin hebt in de dag die voor je ligt: je werk. Misschien heb je dat gevoel al een tijdje en hoop je dat het vanzelf wel....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign