030 - 2518995 info@interstep.nl
Werkstudenten Antea bij InterStep

Werkstudenten Antea bij InterStep

Sinds maart 2018 biedt InterStep werkruimte aan inmiddels zestien studenten die een opdracht voor Antea Group uitvoeren. Opdrachtgever Stedin heeft Antea Group gevraagd om hen bodemadviesdiensten te leveren. Een onderdeel daarvan is het beoordelen van verschillende aanvragen in het beginstadium van ieder (bouw)project. Voor deze taak heeft Antea Group InterStep gevraagd om hier diverse studenten voor te werven en te faciliteren.

Bij aanvang van de samenwerking tussen Stedin en Antea Group was de werklast relatief laag. Het betrof twee aanvragen per dag die verwerkt moesten worden. Al snel steeg dit aantal naar 25 aanvragen per dag. Vanwege deze enorme stijging was er snel hulp nodig. Antea Group schakelde hiervoor direct GreenBlue in, expert op het gebied van studentenuitzending en onderdeel van InterStep.

Werkzaamheden studenten
Iedere aanvraag komt binnen bij een student die deze vervolgens beoordeelt op inhoud en compleetheid. Ze bekijken welke informatie er benodigd is om een uitspraak te kunnen doen over de desbetreffende bodemkwaliteit. Ze kunnen, indien nodig, vervolgens meer informatie opvragen bij bijvoorbeeld een gemeente of omgevingsdienst. Uiteindelijk vormen ze een oordeel over de bodemkwaliteit. In het rapport geven zij aan of er iets nodig is in het kader van de Wet Bodembescherming en/of in het kader van veilig werken.

Begeleiding Antea Group
Antea Group heeft, voordat zij aan het werk gingen, de studenten uitgebreid gebrieft middels diverse avondsessies. Hierin werd hen de benodigde informatie gegeven die zij nodig hebben om het werk goed uit te kunnen voeren. Verder bestaat het voornamelijk uit learning on the job. Al doende leren de studenten hoe zij het beste het werk kunnen uitvoeren. Daarnaast is er altijd begeleiding op locatie omdat de projectmanager van Antea Group daar aanwezig is.

Wanneer de studenten hun rapport en advies hebben afgerond, sturen zij deze in eerste instantie terug naar Antea Group. Zij controleren en passen deze waar nodig aan. Daarbij geven ze de student feedback waarmee hij/zij in de toekomst verder kan. Na de controle stuurt Antea Group het dossier naar Stedin.

Meerwaarde
Voor de studenten is de bijbaan voor dit project erg interessant op meerdere vlakken. Zij doen namelijk naast hun studie relevante werkervaring op, waarbij ze inhoudelijk belangrijk werk mogen uitvoeren. Daarnaast leren ze projectmatig werken, hebben ze veel klantcontact en dragen ze hun eigen verantwoordelijkheden.

Antea Group zal in de toekomst wellicht ondersteuning op kantoor nodig hebben voor andere werkzaamheden. Middels deze samenwerking maken ze op een laagdrempelige manier kennis met studenten die nu al hun kwaliteiten kunnen laten zien. Hier vloeien later wellicht duurzame werkrelaties uit.

Overig nieuws

Het gevaar van algoritmen

Op 12 juni 2018 was InterStep aanwezig bij een keynote speech en paneldiscussie met Cathy O’Neil, auteur van wereldwijde bestseller ‘Weapons of Math Destruction’. De discussie ging over de gevaren van algoritmiek en big data. ....

Lees meer..

Deze banen verdwijnen binnen 15 jaar

Door de ontwikkelingen in robotisering, automatisering en digitalisering zullen er in de komende jaren beroepen verdwijnen. De Universiteit van Oxford heeft onderzoek gedaan naar welke beroepen hierdoor ernstig bedreigd worden in de nabije toekomst. Daarnaast hebben ze onderzocht welke beroepen hier....

Lees meer..

Interview collega Martijn: Mechanisch Engineer bij Vekoma

We gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega's om persoonlijk contact te houden. Daarnaast komen we ook graag meer van ze te weten. Deze maand interviewden we Martijn, die momenteel werkzaam is als Mechanisch Engineer bij Vekoma. ....

Lees meer..

Jeremy Rifkin: “Blijf niet hangen in de techniek!”

InterStep was op 8 mei aanwezig op de All Energy Day 2018: een interdisciplinair kennisevenement over alle aspecten van energietransitie. Keynote speaker Jeremy Rifkin deelde zijn kijk op de energietransitie middels een complexe en indrukwekkende speech. ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign