Van onderzoek en analyse tot oplossing

“Ik werkte aan een interessant project met een grote mate van strategische relevantie. We moesten een probleem oplossen dat heel veel raakvlakken heeft met de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde, die ik naast mijn werk volg. Je zag letterlijk de theorie terugkomen in de praktijk, evenals de conceptoplossing die ik voor ogen had

Het project had betrekking op duurzaamheid doelstellingen die niet behaald werden en de noodzaak om hier binnen afzienbare tijd verbeteringen in door te voeren. Zo werden bijvoorbeeld maximaal toegestane restafval percentages in projecten overschreden. Maar ook ontbrak het noodzakelijke inzicht in het energieverbruik van gebouwen en gebouwdelen.

Om hier stappen en verbeteringen in door te kunnen voeren ben ik gestart met het onderzoeken van de huidige situatie. Dit maakte een analyse op de verkregen resultaten mogelijk waaruit vervolgens conclusies getrokken konden worden. Conclusies waarmee ik een aanbeveling heb kunnen schrijven en passende oplossingen heb kunnen aandragen.

ABDESSAMAD SROUR – DUURZAAMHEIDSREGISSEUR BIJ INTERSTEP

“Het uitvoeren van dit project gaf veel voldoening. Doordat ik een duurzame bijdrage leverde aan de gemeenschappelijke doelstelling van de klant én de opdrachtgever.”

Resultaten die voldoening geven

Dat mijn onderzoek en verbetervoorstellen inmiddels hebben gezorgd voor een nieuw proces waarbij geen ruimte aanwezig is om restafval te laten ontstaan bij de verwerking geeft een enorme kick. Ook is er momenteel het gewenste inzicht in het elektra- en gasverbruik van de gebouwen en bouwdelen. Maar vooral ben ik trots dat het onderdeel duurzaamheid inmiddels vast op de agenda staat bij de verschillende overlegstructuren.

Het uitvoeren van dit project gaf veel voldoening. Doordat ik een duurzame bijdrage leverde aan de gemeenschappelijke doelstelling van de klant én de opdrachtgever.

Hoe de praktijk me verraste

Door de combinatie met mijn studie kon ik in dit project gebruik maken van technisch bedrijfskundige modellen en theorieën, die ik tijdens mijn opleiding leerde. De opdrachtgever vond het mooi om te zien dat ik de theorie van mijn opleiding toepaste in de praktijk en op die manier met nieuwe inzichten kwam en doelstellingen realiseerde. Het project heeft mij ook veel nieuwe inzichten en kansen laten zien. Ik had niet verwacht dat ik zoveel nieuwe inzichten, kennis en contacten op zou doen. Een ervaring waar ik met plezier op terugkijk.

Vacatures voor jou