030 - 2518995 info@interstep.nl
Virtual en augmented Reality: Beyond

Virtual en augmented Reality: Beyond

Je hebt het vast eerder voorbij zien komen, maar de virtual en augmented reality veroveren in hoog tempo de economische markt. De toepassingen worden niet alleen gebruikt voor spelletjes, maar ze worden ook gebruikt voor industriële en maatschappelijke toepassingen. Met de tentoonstelling ‘Beyond..’ laten 16 AR/VR-bedrijven uit de Brainportregio zien hoe dit in zijn werking gaat. Tijdens de Dutch Design Week kunnen bezoekers in de Effenaar zelf ervaren hoe deze nieuwe wereld grenzeloze kansen biedt.

Virtual en Augmented reality zijn de laatste jaren uitgegroeid tot volwaardige industrieën. Het idee dat dit alleen gebruikt gaat worden bij games, is allang achterhaald. De toepassingen lenen zich ook uitstekend voor trainingen en educatie. Sectoren zoals logistiek, gezondheidszorg, industrie en toerisme maken al volop gebruik van VR en AR.

Hyperspace Collective

Om sneller mee te groeien met deze markt en door te stoten met commerciële successen, hebben 16 jonge VR- en AR-bedrijven in de Brainportregio zich verenigd in het Hyperspace Collective. Door slim samen te werken en hun expertises te delen, kunnen ze de kosten drukken en sneller opschalen.

Praktische toepassingen

Tijdens de Dutch Design Week laten ze in de Effenaar zien waartoe ze in staat zijn. De thema van de tentoonstelling heet ‘Beyond..’. Hyperspace Collective gaat zich vooral richten op de praktische toepassingen van VR en AR. Wat kun je allemaal met de technieken? Wat mogen we in de toekomst verwachten? Wat kan VR en AR voor u betekenen?

Biofeedback

Het Hyperspace Collective legt ook de verbanden bloot tussen VR/AR en het gebruik van data en biofeedback (data genereren tijden de VR-beleving). VR is bij uitstek het medium om onze empathische kanten aan te spreken. De bezoekers kunnen ervaren hoe het is om in handen van mensensmokkelaars terecht te komen. Een spannend avontuur, soms met oncomfortabele gebeurtenissen.

Gezondheidszorg

De empathische impact van virtual reality biedt veel perspectief voor de gezondheidszorg. Het kan vergaand inzicht geven in neurologische aandoeningen. En de feedback kan gebruikt worden om nieuwe therapieën te ontwikkelen. Binnen het Hyperspace Collective hebben een aantal partijen hun krachten gebundeld om hiervoor een methode te ontwikkelen. Op de expositie zijn in totaal acht bijzondere projecten van zorginnovatie door middel van VR/AR-toepassingen te ervaren.

Neem een kijkje op de website van Hyperspace Collective voor meer informatie.

http://hyperspacecollective.com/nl/

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign