030 - 2518995 info@interstep.nl
Trump in het Witte Huis

Trump in het Witte Huis

Over een half uur is het zover: Trump wordt de 45ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie van de president is altijd op 20 januari. Dit is de start van het ambtstermijn. De inauguratie van Trump vandaag ziet er als volgt uit:

Oaths of office

Om 18:00 uur Nederlandse tijd moeten president-elect Donald Trump en vicepresident-elect Mike Pence de ‘oaths of office’ afleggen. Dit gebeurt met één hand op de bijbel, op de trappen voor het Capitool. De volgende eed moet foutloos uitgesproken worden:

‘Ik zweer plechtig dat ik getrouw het ambt van president van de Verenigde Staten zal uitoefenen en dat ik naar mijn beste vermogen de grondwet van de Verenigde Staten zal bewaren, beschermen en verdedigen.’

Inauguratie rede

Na deze eed volgt de inaugurele rede. Trump houdt een toespraak waar hij zijn plannen en ambities kan uitspreken. Volgens de staff van Trump gaat deze speech ongeveer 20 minuten duren.

Muziek

Na de eed is er tijd voor muziek. Bij president Obama zong Beyoncé het volkslied. Het is Trump niet gelukt om een grote naam te kunnen strikken. Nu komen er drie deelneemster van de talentenjacht America’s Got Talent, the Rockettes, het Mormon Tabernacle Koor en Jackie Evancho.

Parade

De parade is een route van ongeveer drie kilometer, van het Capitool via Pennsylvania Avenue naar het Witte Huis. President Trump en de first-lady Melania hebben hier de mogelijk om het volk te begroeten en naar ze te zwaaien.

Feesten

De avond wordt voor Trump en Melania afgesloten met het bezoek aan verschillende grote feesten. Zij gaan naar de gala’s in het Walter Washington Conventiecentrum en in het Nationale Bouwmuseum.

Het wordt een grote dag, waarin heel veel mensen de straat op zullen gaan om een glimp op te vangen van President Trump. Aan de andere kant worden er ook grote demonstraties verwacht.

Nog een leuk weetje: het kostenplaatje van deze dag is ruim 93 miljoen euro.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign