030 - 2518995 info@interstep.nl
Smart mobility Helmond ontvangt Europees geld

Smart mobility Helmond ontvangt Europees geld

In de afgelopen jaren is de Helmondse Automotive campus uitgegroeid tot een centrum van innovatie op het gebied van green en smart mobility. Hierdoor heeft de Helmondse campus een subsidie van ruim zeven ton verkregen voor de uitvoering van vier grote projecten die deels op de Automotive campus zullen worden uitgevoerd. De Europese subsidie laat zien dat de Brainportregio op dit terrein een goede naam heeft opgebouwd. “Deze subsidies stimuleren onze ambities, de werkgelegenheid en verdere ontwikkeling van de Automotive campus”, aldus de Helmondse wethouder Jos van Bree.

Horizon 2020 (Het zogenoemde Europees subsidieprogramma) richt zich op innovatie in meerdere gebieden, waaronder het ontwikkelen, testen en naar de markt brengen van ITS (Intelligente Transport Systemen).

De Automotive Campus is gedoopt tot een ‘levend laboratorium’ waar onder andere oplossingen worden gezocht voor groene mobiliteit. Zo worden er regelmatig praktijktesten gedaan op de a270 en heeft Helmond op diverse plaatsen slimme verkeerslichten.

Dit soort initiatieven heeft ervoor gezorgd dat Helmond een goede reputatie heeft verkregen. En de goede reputatie heeft ertoe geleid dat de stad benaderd is om deel te nemen aan nieuwe Europese projecten. De Europese commissie heeft de afgelopen periode vier verschillende projecten goedgekeurd waaraan Helmond zal deelnemen. Dit betekend dat de ambtelijke uren die aan de projecten worden besteed, vergoed zal worden door de Europese commissie. De daadwerkelijke onderzoeken en testen zullen grotendeels uitgevoerd worden rond de Automotive Campus.
Zoals eerder beschreven zijn er vier projecten goedgekeurd door de Europese commissie, waaronder;

Autopilot
Een groot project van ongeveer 20 miljoen euro. Dit project is erop gericht om aspecten als; geautomatiseerd rijden, the internet of Things en duurzame mobiliteitsdiensten en vervoersconcepten met elkaar te combineren en te ontwikkelen. Het slotevenement van dit project zal op de Automotive Campus plaatsvinden, waarschijnlijk in 2019 of 2020.

Capital
Een project om kennisuitwisseling en trainingsprogramma’s op te bouwen op het gebied van intelligente transportsystemen.

Maven
Een project dat zich richt op onderzoek naar en het testen van geautomatiseerde voertuigen. De interactie tussen geautomatiseerde voertuigen en verkeerslichten staat in dit project centraal.

C-TheDifference
Tot slot zorgt dit project ervoor dat er verdere ontwikkelingen komen bij intelligente transportsystemen. Je kunt denken aan optimalisatie van systemen die gebruikt worden om verkeerslichten te beïnvloeden.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign