030 - 2518995 info@interstep.nl
’s Werelds eerste draagbare airco

’s Werelds eerste draagbare airco

Voor alle campingliefhebbers onder ons, eindelijk een oplossing voor de slapeloze nachten in een ‘te warme’ tent. De Zero Breeze is in het leven geroepen, een draadloze airco die overal te gebruiken is. Of je nu op het strand ligt, op de camping of op een boot, je blijft de hitte de baas.

De herfst is nu een tijdje aan de gang, maar de zomer duurde dit jaar tot ver in september. Tijdens de onverwachte hitte zochten veel mensen naar een beetje verkoeling. Een draagbare airconditioning kan hierbij helpen. De Zero Breeze is de eerste draadloze airconditioner die overal te gebruiken is.

De techniek achter de Zero Breeze is niet heel anders dan de meeste airconditioners. De Zero Breeze gebruikt ook een warmtepomp en een gesloten koelsysteem met een milieuvriendelijk koelmiddel. Aan de voorkant zit een blaasopening voor de koele lucht.

Het koelvermogen bedraagt duizend BTU (British termal unit) per uur, wat overeenkomt met 293 W. Zero Breeze geeft aan dat dit genoeg is om kleine gesloten ruimten met een vloeroppervlakte van maximaal 4,6 vierkante meter te koelen tot een temperatuur van 7 °C. Grotere ruimten koelen kan ook, alleen gaat dit minder snel en worden ze minder koud.

De Zero Breeze is direct op het lichtnet aan te sluiten of is te voorzien van een optioneel accupakket van 40 Ah, dat vast geklikt wordt aan de onderkant. Het apparaat kan op volle batterijen op de mediumstand maximaal 5 uur koelen, op vol koelvermogen houdt het apparaat het 3,5 uur vol. Als de accu leeg is sluit je deze aan in het stopcontact.

Naast het koelen kan de Zero Breeze ook muziek spelen via de ingebouwde bluetooth speakers. Daarnaast kan de Zero Breeze ook mobiele apparaten opladen via de twee USB-oplaadpoorten.

Qua formaat en gewicht is de Zero Breeze te vergelijken met een stofzuiger. Het gewicht is rond de 4 kg.

Het ontwerpteam heeft via een succesvolle crowdfundingcampagne het meervoudige beoogde startkapitaal opgehaald om de Zero Breeze in productie te nemen. Het leveren van de eerste producten staat gepland voor maart 2017.

Bekijk het filmpje hieronder!

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign