030 - 2518995 info@interstep.nl
Projectbezoek Avenue2

Projectbezoek Avenue2

Maar liefst vier medewerkers van InterStep zijn op dit moment werkzaam voor het Avenue2 project. Dit is een projectorganisatie, bestaande uit Strukton en Ballast Nedam die in het leven is geroepen om de integrale gebiedsontwikkeling A2 Maastricht te realiseren.

Het projectplan wordt ‘de Groene Loper’ genoemd en zal gaan zorgen voor een goede bereikbaarheid van Maastricht, de doorstroming op de A2 en nieuwe kansen voor de ontwikkeling van aangrenzende buurten. De Groene Loper komt te liggen tussen de knooppunten Geusselt en Europaplein. Zoals je op de afbeelding kunt zien wordt het een gestapelde tunnel met 2×2 tunnelbuizen boven elkaar.

InterStep heeft een aantal van haar medewerkers bezocht die werkzaam zijn op de vestiging van Strukton Worksphere in Breda. Op deze locatie worden alle engineering- en tekenwerkzaamheden verricht die nodig zijn bij de uitvoering in Maastricht. In totaal zijn er zo’n 35 medewerkers werkzaam op deze afdeling. Rob is een van deze medewerkers, zijn functie is elektrotechnisch tekenaar en houdt zich ook bezig met engineering. Rob is verantwoordelijk voor de verdeelkasten en bekabeling. Hij houdt zich bezig met het uitrekenen van de kanalen en het installatieschema.

Dennis is op dit project werkzaam als tekenaar elektrotechniek en is verantwoordelijk voor alle verlichting in de tunnel. Zo houdt hij zich bezig met de groepenindeling en noodverlichting voorzieningen. Daarnaast moet alles goed geschakeld zijn en moeten er voldoende vermogen en kabels op een groep worden aangesloten.

Donald is een lead engineer en is bij dit project verantwoordelijk voor de configuratie van de TRS-systemen. Donald houdt zich op dit moment bezig met het creëren van overzicht en het bijhouden van informatie, waarna hij later het TRS-systeem gaat invullen.

In 2011 is Avenue2 gestart met voorbereidende werkzaamheden zoals het verleggen van kabels, leidingen en riolering, bodem- en archeologie, kappen van bomen en sloop van de eerste flats voor A2 Maastricht. In 2012 zijn ze begonnen met de daadwerkelijke bouw van de tunnel. Er wordt verwacht dat in juni 2015 de tekeningen en voorbereidingen klaar zijn, zodat ‘de Groene Loper’ eind 2016 kan worden opgeleverd. Na de oplevering zullen dagelijks duizenden mensen door de tunnel heen rijden, zonder stil te staan bij alle werkzaamheden die komen kijken bij het bouwen van een 2,3 km lange tunnel!

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign