Verduurzaming Schiphol

Schiphol heeft als doel om in het jaar 2024 geheel gasloos te functioneren. De technieken die hiervoor met name gebruikt worden zijn: luchtbehandelings-, verwarmings-, koelings- en meet- en regeltechnieken.

InterStep houdt zich voor opdrachtgever ENGIE bezig met het verduurzamen van verschillende pieren op Schiphol: Terminal 1, 2, 3 en Schiphol Plaza. Deze taak deelt zich op in verschillende projecten. Denk hierbij aan kleinere projecten van circa €250.000 en hele grote projecten van meerdere miljoenen euro’s.

In de kleinere projecten plaatsen of vervangen we bijvoorbeeld verschillende sanitaire groepen bestaande uit loodgieters-, luchtbehandelings- en elektrotechnische werkzaamheden. De grotere projecten bestaan met name uit het vervangen van technische installaties zoals klimaatplafonds, aanpassingen aan WKO (Warmte Koude Opslag) installaties en het vervangen van luchtbehandelingskasten. Ook worden de koelinstallaties vervangen door warmtepompen, de verlichting vervangen door LED en worden er automatische zonweringen geplaatst en zonnepanelen geïnstalleerd.

Een groot deel van de werkzaamheden van onze collega’s bestaat uit het coördineren van verschillende contractanten. Denk bijvoorbeeld aan de installateurs van sprinklerinstallaties, partijen die bouwkundige werkzaamheden uitvoeren en natuurlijk Schiphol zelf.

Werken op Schiphol

Wil jij ook onderdeel worden van dit fantastische project en jouw steentje bijdragen in de verduurzaming van Schiphol? Bekijk onze openstaande vacatures of laat een open sollicitatieachter!