Pioneering Spirit

InterStep heeft engineers geleverd voor de ontwikkeling van de grootste boot ter wereld. De Pioneering Spirit, welke topsides (bovenbouwconstructies) en jackets (onderbouwconstructies) van offshore olie/gas en wind platforms in zijn geheel kan oppakken, installeren of verwijderen.

Pioneering Spirit

Onze engineers hebben gewerkt aan de ontwikkeling, productie en inbedrijfstelling van de beams (grijparmen) in opdracht van Bosch. In totaal ging het om 16 beams à 2 miljoen kilo per stuk. De onderdelen zijn geproduceerd in de productiefaciliteiten van Bosch Rexroth en werden verplaatst naar Rotterdam waar de boot verder werd afgebouwd.

Verschillende InterStep engineers (o.a. control system engineers, project engineers, field engineers installatie en commisioning engineers) en servicemonteurs hebben gewerkt aan de hydraulische systemen, elektra, hardware en software voor de Pioneering Spirit.

Momenteel zijn twee collega’s van InterStep werkzaam op een bijzonder groot project voor Bosch Rexroth in opvolging van de Pioneering Spirit. Bosch Rexroth gaat het drives & controls systeem leveren voor Allseas ‘Pieter Schelte’, ‘s werelds grootste mobiele hefmechanisme voor offshore installaties. Dit speciale vaartuig zal straks de bovenkant van boorplatformen tillen en transporteren met een gewicht tot 48.000 ton in één stuk. De boot waar de installatie uiteindelijk in terecht zal komen wordt momenteel gebouwd in Zuid Korea.

Eén van onze collega’s is op dit project werkzaam als order coördinator, waar hij zich voornamelijk focust op de planning en ondersteunt hierbij zijn collega projectleider. Een andere collega is hier werkzaam als QA/QC coördinator en bewaakt de kwaliteit van al het materiaal dat wordt verwerkt in het drives & controls systeem. Twee belangrijke functies die niet kunnen ontbreken in het bouwen van zo’n complex systeem.

Wij zijn als InterStep erg trots dat onze medewerkers deel uit mogen maken van dit spannende en bijzondere project!