KUHN Geldrop

KUHN is wereldwijd marktleider op het gebied van landbouwmachines. Het is het “Centre of excellence for crop packaging” voor de ontwikkeling en productie van onder andere balenpersen, balenwikkelaars, trommelmaaiers en maïshakselaars. De hoogwaardige producten, voorzien van mechatronica, worden in modern uitgeruste afdelingen klantgericht geproduceerd.

KUHN is een groeiende organisatie. Medio 2011 heeft de KUHN Groep geïnvesteerd en is KUHN-Geldrop BV eigenaar geworden van beide fabrieken en de omliggende grond. Het fabrieksterrein beslaat inmiddels 16 hectare met de realisatie van een nieuwe assemblagehal, een nieuwe shippinghal en een poederlakstraat.

Binnen de projecten waarin InterStep actief is bij KUHN houden onze collega’s zich voornamelijk bezig met (embedded) software engineering: het schrijven van nieuwe software en het verbeteren van de huidige voor de pers- en wikkelmachines. Dit betreft met name de software die de machines aansturen. Denk bijvoorbeeld aan de sensoren die detecteren of de folie waarmee de balen worden ingewikkeld nog intact is, of de software die data omzet in betekenisvolle informatie.