030 - 2518995 info@interstep.nl
Op zonne-energie de wereld rond

Op zonne-energie de wereld rond

Duurzaamheid, een term die in de huidige maatschappij niet meer weg te denken is. Ook het eerste duurzame studentenuitzendbureau van Nederland ‘GreenBlue’, dat geheel onder de vleugels van InterStep hangt, is gericht op duurzaamheid. Zo wordt onder andere de CO2 die de uitzendkrachten van GreenBlue uitstoten extern gecompenseerd. Dit doen ze door te investeren in projecten die CO2-reductie garanderen. Zo draagt ook GreenBlue zijn steentje bij. De combinatie van duurzaamheid en technologie past bij InterStep en dus delen we graag zo nu en dan opvallende artikelen die we langs zien komen.

Binnen de luchtvaart is duurzaamheid een hot item geworden in de laatste jaren, mede doordat de transportsector steeds op zoek is naar alternatieve brandstoffen. Onlangs heeft er binnen de luchtvaart een primeur plaatsgevonden: voor het eerst is een vliegtuig erin geslaagd om enkel en alleen op zonne-energie de wereld rond te vliegen.

Vanuit Cairo in Egypte heeft het zonnevliegtuig Solar Impulse, met verschillende langdurige tussenstops in 48 uur en 37 minuten de wereld rond gevlogen en geland in Abu Dhabi. Ondanks vele technische problemen is het vliegtuig, dat in maart 2015 op steeg (en in augustus 2015 zijn reis had moeten voltooien) in juli 2016 – bijna een jaar later dan gepland – zijn reis afgerond.

De doelstelling van de initiatiefnemers van deze reis om de wereld was om mensen te inspireren en te laten zien waartoe schone technologieën in staat zijn als we met z’n allen de schouders eronder zetten. Helaas is er nog wel een hele lange weg te gaan voordat vliegtuigen op zonne-energie daadwerkelijk ingezet kunnen worden voor passagiersvliegtuigen.

De Solar Impulse zal niettemin een bijdrage leveren aan een toekomst waarin schonere vliegmachines het luchtruim kiezen. Hierbij valt onder andere te denken aan onbemande drones die satellieten overbodig maken. Deze onbemande vliegtuigen zullen in staat zijn om veel hoger te vliegen dan ze vandaag de dag kunnen en dus kunnen ze luchtverkeer en slecht weer vermijden. Uiteindelijk is het dan een veel goedkoper en duurzamer alternatief voor satellieten.

In een wereld waarbij alternatieve brandstoffen een steeds grotere rol krijgen, kan de luchtvaart niet achterblijven. Laat de Solar Impulse een mooie stap in de juiste richting zijn.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign