030 - 2518995 info@interstep.nl
Na Facebook gaan nu ook Google en YouTube stappen ondernemen tegen terroristische propaganda!

Na Facebook gaan nu ook Google en YouTube stappen ondernemen tegen terroristische propaganda!

Terroristische propaganda wordt regelmatig verspreid over het internet. Afgelopen tijd worden sociale media opgeroepen om meer actie te ondernemen tegen deze terroristische video’s, afbeeldingen en teksten. Vorige week donderdag maakte Facebook al bekend stappen te gaan ondernemen en nu maakt ook Google zijn aanpak bekend. De stappen van Facebook en Google zijn een combinatie van kunstmatige intelligentie en menselijke moderatie. Google hanteert hiervoor vier verschillende stappen.

Zelflerende systemen

Op Google en Youtube worden zelflerende algoritmes ingezet die terroristische inhoud sneller kan herkennen en verwijderen. Op dit moment wordt al meer dan 50% van deze content verwijderd. Google gaat meer investeren in deze technologie, zodat dit percentage verder op gaat lopen.

Toezichthouders

Naast zelflerende algoritmes wordt ook de groep menselijke toezichthouders vergroot. Deze groep beoordeelt of video’s en teksten, die door online gebruikers? zijn gemarkeerd als ‘niet oke’, ook daadwerkelijk de regels overtreden. Deze groep bestaat op het moment al uit 63 non-gouvernementele organisatie, en daar komen nog eens 50 organisaties bij.

Geen advertenties

Naast terroristische propaganda worden ook video’s die op het randje zijn, strenger aangepakt. Voordat kijkers deze beelden willen zien, krijgen zij een waarschuwing. Ook worden deze video’s uitgesloten van advertenties. Hierdoor kan er geen geld verdiend worden met deze content.

Anti-radicalisatie

Tenslotte probeert Google doelwitten van radicalisatie te overtuigen om niet te radicaliseren. Potentiële IS-rekruten worden naar anti-terrorisme-video’s verwezen om ze op andere gedachten te brengen. Dit wordt met dezelfde technologie gedaan, waarmee gepersonaliseerde advertenties worden gemaakt.

Google probeert samen te werken met bedrijven als Facebook, Microsoft en Twitter om terrorisme online sneller de kop in te kunnen drukken.

Overig nieuws

Het gevaar van algoritmen

Op 12 juni 2018 was InterStep aanwezig bij een keynote speech en paneldiscussie met Cathy O’Neil, auteur van wereldwijde bestseller ‘Weapons of Math Destruction’. De discussie ging over de gevaren van algoritmiek en big data. ....

Lees meer..

Deze banen verdwijnen binnen 15 jaar

Door de ontwikkelingen in robotisering, automatisering en digitalisering zullen er in de komende jaren beroepen verdwijnen. De Universiteit van Oxford heeft onderzoek gedaan naar welke beroepen hierdoor ernstig bedreigd worden in de nabije toekomst. Daarnaast hebben ze onderzocht welke beroepen hier....

Lees meer..

Interview collega Martijn: Mechanisch Engineer bij Vekoma

We gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega's om persoonlijk contact te houden. Daarnaast komen we ook graag meer van ze te weten. Deze maand interviewden we Martijn, die momenteel werkzaam is als Mechanisch Engineer bij Vekoma. ....

Lees meer..

Jeremy Rifkin: “Blijf niet hangen in de techniek!”

InterStep was op 8 mei aanwezig op de All Energy Day 2018: een interdisciplinair kennisevenement over alle aspecten van energietransitie. Keynote speaker Jeremy Rifkin deelde zijn kijk op de energietransitie middels een complexe en indrukwekkende speech. ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign