030 - 2518995 info@interstep.nl
Minister Schultz in gesprek met telecombedrijven over automodus smartphones

Minister Schultz in gesprek met telecombedrijven over automodus smartphones

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaat met telecombedrijven in gesprek of het mogelijk is dat een auto de functies van de telefoon overneemt als je gaat rijden.

Volgens de minister van Infrastructuur en Milieu is het bedienen van de smartphone in de auto een groot probleem. “Je ziet nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. Dus we moeten verder kijken. Verbieden is een optie”, zegt ze tegen het AD.

Het is al verboden om een smartphone vast te houden, maar Schultz zou dit verbod graag willen uitbreiden zodat de telefoon ook niet bediend mag worden. Hierdoor zou de telefoon ook niet bediend mogen worden terwijl hij in een houder hangt.

Schultz denkt dat er effectievere oplossingen dan een breder verbod zijn: “Ik heb liever dat we slimme technologie krijgen, waardoor je telefoon tijdens de rit compleet wordt overgenomen door je auto. Of dat bepaalde functies uitgaan als je rijdt. We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven.”

De minister geeft daarbij Pokémon Go als voorbeeld, een spel dat al een speciale automodus bevat. “Als je Pokémons wilt vangen, schakelt de telefoon ook uit als je te hard gaat.”

Niet alleen Nederland kijkt naar een automatische smartphoneblokkade in de auto. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) stelde onlangs nieuwe richtlijnen op, waarin smartphonemakers worden verzocht een speciale automodus te ontwikkelen. Deze zou functies van het toestel in het verkeer blokkeren.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign