030 - 2518995 info@interstep.nl
Maak kennis met Gita, de slimme robotbutler

Maak kennis met Gita, de slimme robotbutler

Piaggio, bekend als maker van de Vespa scooter is de afgelopen tijd druk geweest met het bouwen van een slimme robotbutler. Deze ronde robot heeft twee banden, is rond en heeft een bagageluik waardoor hij zelfstandig spullen kan bezorgen.

Butler Gita is in Boston, Amerika in het Piaggio-onderzoekslab Fast Forward bedacht en gebouwd. Met een lengte van 66 centimeter is hij de kleinste butler op aarde. Tussen zijn twee banden heeft Gita een afsluitbaar luik waar tot 20 kilo bagage in kan.

Doordat Gita zelfstandig kan navigeren en een 360 graden camera heeft kan hij pakketjes bezorgen bij zijn eigenaar. Wel moet Gita eerst samen met zijn eigenaar de omgeving en route in kaart hebben gebracht.

Piaggio heeft Gita daarnaast uitgerust met een speciale riem die vol zit met sensoren zodat de robot op een afstand te volgen is. Met een maximale snelheid van 35 kilometer per uur kan de butler lopende, fietsende of skatende gebruikers bijhouden. Met Gita wil Piaggio gebruikers aansporen om de auto vaker te laten staan en Gita het werk te laten doen.

Afgelopen donderdag werd Gita geïntroduceerd en gelanceerd in Boston. In de komende maanden zal Gita worden getest voor bezorgingen tussen bedrijven.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign