030 - 2518995 info@interstep.nl
Je smartphone opladen door te bewegen

Je smartphone opladen door te bewegen

Ons leven is dankzij moderne technologie makkelijker geworden, en zoals het er nu naar uitziet zal dit in de toekomst nóg makkelijker worden.

Amerikaanse wetenschappers hebben namelijk een manier gevonden waardoor we onze mobiele telefoon opladen door hem te gebruiken.

Middels een bepaald type folie, kunnen wetenschappers energie uit beweging halen. “Ik denk dat mensen in de toekomst hun smartphone een hele week niet hoeven te laten, omdat ze hem kunnen opladen door met hun vingers over het scherm te bewegen”, zegt onderzoeksleider Nelson Supelveda. “Apparaten die opgeladen worden met beweging komen steeds dichterbij.”

Het opladen wordt gerealiseerd door gebruik te maken van een soort folie, die gemaakt wordt van een paar dunne vellen geleidend materiaal, dat onder andere zilver bevat. Waar ionen aan toegevoegd wordt, wat uiteindelijk resulteert dat er geladen deeltjes in de folie komt te zitten. De technologie kan verwerkt worden in verschillende apparaten, waaronder smartphones. Wanneer de folie dubbel wordt gevouwen, wekt het nog meer energie op.

De folie wordt FENG genoemd, onderzoekers hebben het folie getest op een lcd-touchscreen en een flexibel toetsenbord. FENG is zo dun als een vel papier en kan op verschillende maten gemaakt worden. Het is flexibel, licht, goedkoop en duurzaam. Dat maat dat de onderzoekers denken dat FENG een goed alternatief zou kunnen zijn om apparaten op te laden.

In de video hieronder kun je de werking van FENG zien, hier wordt een toetsenbord zonder batterij opgeladen:

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign