030 - 2518995 info@interstep.nl
Interview met collega Jens, Engineer bij Holmatro

Interview met collega Jens, Engineer bij Holmatro

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezocht Xian-Yi onze collega Jens, die momenteel werkzaam is via InterStep als Engineer bij Holmatro. Hij houdt zich bezig met productwijzigingen en is betrokken bij de ontwikkelingen van nieuwe producten.

Wat is je functie, bij welke organisatie?

Jens is sinds april 2018 werkzaam bij Holmatro. In verband met de introductie van een nieuw ‘Product Lifecycle Management’ systeem, was Jens zijn expertise gewenst. Deze PLM is een soort Cloud waarin 3D bestanden en productietekeningen worden opgeslagen waardoor iedereen er, op een veilige manier, in kan werken.

De verkopers van dit systeem hebben een BETA versie verkocht, bleek achteraf. Hierdoor zijn er verschillende softwareproblemen die opgelost moeten worden waar veel tijd mee verloren zou gaan. Daarom hebben ze Jens gevraagd om de achterstand in te halen en het proces soepel te versnellen.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Jens zijn dag bij Holmatro begint met een bak koffie. Het merendeel van de tijd is hij bezig met productwijzigingen. Daarnaast is hij bij verschillende projecten betrokken en bij de ontwikkeling van nieuwe producten en klantspecifieke producten waarvoor hij modellen maakt en correcties verwerkt. Ook fungeert hij als sparringpartner voor zijn collega’s.

Hoe ben je met InterStep in contact gekomen?

“Nadat ik was afgestudeerd ben ik een paar maanden op zoek geweest naar een baan. Ik had bij Fokker Elmo gesolliciteerd, maar die hadden op dat moment een vacaturestop. Een paar maanden later kwam ik op de carrièrebeurs en zag daar een hele grote stand van InterStep. Ik dacht: laat ik daar even gaan babbelen. Ik heb toen drie recruiters gesproken. Een van hen vroeg of ik het interessant vond om bij Fokker Elmo te gaan werken en ik zei: natuurlijk! Uiteindelijk ben ik op die manier daar toch terecht gekomen, heel apart.”

“Het eerste half jaar heb ik daar via InterStep gewerkt en daarna nog twee jaar op contract bij Elmo zelf. Toen kreeg ik daar geen vast contract en op dat moment belde iemand van InterStep me op en vroeg of ik interesse had om bij Airbus te werken. Ik heb toen een maandje thuis gezeten en toen ben ik bij Airbus begonnen via InterStep. Een leuke job, maar helaas te ver qua reistijd. Dus later heb ik nog een overstap gemaakt naar Spierings en sinds april 2018 werk ik voor Holmatro.

Waarom heb je voor InterStep gekozen?

“InterStep was erg actief bezig met de werving en heeft meteen geprobeerd om een afspraak in te plannen om op een open manier te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dat vond ik erg prettig. Daarnaast biedt InterStep verschillende interessante bedrijven en projecten aan.”

“Sommige bureaus willen geen namen geven van bedrijven waar ze je gaan voorstellen en dat vind ik vervelend. Dat doet InterStep een stuk beter. Een functie als Engineer kan bij ieder bedrijf weer wat anders betekenen. InterStep omschrijft het inhoudelijke werk heel duidelijk en geeft een goed beeld van wat je kan verwachten en dat maakt het interessant. “

Hoe ervaar je de samenwerking met InterStep?

“Met de mensen van InterStep heb ik over het algemeen altijd erg prettig contact. Daarnaast biedt InterStep mij ook de gelegenheid om cursussen te volgen. Ik heb Projectmanagement volgens Prince2, Vorm & Plaats Toleranties en intern een cursus Meettechniek gevolgd. Ik heb in mijn werk niet direct met meettechniek te maken, maar hierdoor krijg ik toch wat meer feeling met het werk van de mensen op de productievloer. Ik heb daardoor meer interactie met ze en ik kan beter met ze communiceren.”

“Wat ik ook leuk vind is dat InterStep bezig is met elektrische leaseauto’s. Tijdens de medewerkersbijeenkomst heb ik alle elektrische auto’s uitgeprobeerd die ze beschikbaar hadden gesteld. Ik vind dit iets heel positiefs: een progressieve instelling, daar hou ik van.”

Waarom zou iemand voor InterStep moeten kiezen?

“De arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, de transparantie, het actief op zoek gaan naar waar jouw krachten en talenten zitten en hoe je die het beste in kan zetten. Alles wordt ook toegespitst op jou als individu. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten over hoe je zelf in elkaar steekt, heel interessant!”

Overig nieuws

Nadieh: Talent Sourcer @ InterStep

Graag stellen we Nadieh aan je voor: vanaf december 2018 gaat zij aan de slag bij InterStep als Talent Sourcer. Ze gaat zich met name bezighouden met het benaderen van technische talenten en het werven van nieuwe InterStep-collega’s.....

Lees meer..

Interview met collega Norbert, projectleider bij het VU Medisch Centrum

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezochten we onze collega Norbert, die momenteel werkzaam is via InterStep als projectleider bij het VU Medisch Centrum (VUMC). Hij houdt zich ....

Lees meer..

Interview met collega Dave, servicetechnicus bij CBRE

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezocht Jasper onze collega Dave, die momenteel werkzaam is als servicetechnicus bij CBRE op locatie MSD, te Oss. In zijn doorontwikkeling naar....

Lees meer..

Stop vooral met overwerken

“Alleen nog héél eventjes die presentatie afmaken” of “Ik beantwoord nog even een paar mailtjes, voordat ik ook afsluit”, en voor je het weet heb je weer ruim een uur overgewerkt… Het klinkt misschien heel onschuldig, een uur langer doorwerken, maar het is op de langere termijn schadelij....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign