030 - 2518995 info@interstep.nl
Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.

Wat is je achtergrond?

“Ik heb eerst de havo afgerond en aansluitend ben ik bij Defensie gaan werken. Nadat mijn team bij de infanterie werd opgeheven ben ik naar de Genie (militair bouwbedrijf) gegaan. Ik was daar gedeeltelijk elektromonteur en gedeeltelijk ontwerper van bruggen.”

Dit is een vrij opmerkelijk pad; hoe komt dat zo?

“Ik wilde al heel mijn leven bij Defensie werken en heb daar ook nooit spijt van gehad. Bij Defensie heb ik ervaringen opgedaan die ik nergens anders zal vinden. Net zoals de opgebouwde banden met mijn collega’s. Ik begon daar bij de Pantserinfanterie wat me erg goed is bevallen, maar het was een slechte keuze met oog op de toekomst. Ook heb ik in PsyOps gewerkt, waar je getraind wordt om mensen mentaal te beïnvloeden. Dit was uitdagender omdat er meer van mijn hersenen werd gevraagd. Hierna heb ik de overstap naar de Genie gemaakt. Hier kwam ik erachter dat ik veel technischer was dan ik dacht.”

“Ik heb destijds bewust gekozen voor een rol in de techniek. Er was toen al een groot tekort aan technisch personeel. Hoewel ik het erg naar mijn zin had, had ik besloten om toch de overstap te maken naar de burgermaatschappij. Dit bracht mij bij De Meeuw in Oirschot. Zij maken flexibele woningunits. Hier heb ik eerst op de productielijn gestaan, maar dit was ver onder mijn niveau. Al snel maakte ik de stap naar de elektrotechnische afdeling. Hier kwam mijn MBO elektrotechniek opleiding van pas die ik in mijn tijd bij Defensie had behaald. Op deze afdeling heb ik het (met mijn team) voor elkaar gekregen om twee partijen die elektrotechnisch personeel leverden, overbodig te maken. Dit deden we door intern personeel op te leiden. Uiteindelijk werd de uitdaging hier minder en wist ik dat het tijd was om verder te kijken.”

Hoe ben je met InterStep in contact gekomen?

“Ik heb mijn cv op internet gezet en werd al vrij snel door vele bedrijven benaderd. InterStep was de tweede partij die mij benaderde en daar ben ik op in gegaan. InterStep kwam met het meest duidelijke aanbod. Ze zouden me bij minstens vier bedrijven voorstellen waaruit ik kon kiezen. Ik zou hier op projectbasis gaan werken. Dit bood mij de kans om er beter achter te komen wat ik wil en waar ik energie van krijg”.

Hoe ervaar je de samenwerking tot nu?

“Uitstekend! Mocht er toch iets zijn, wordt het direct opgelost door mijn contactpersoon bij InterStep. Vooralsnog ben ik hier zeer tevreden over.”

Waarom zou je InterStep aan anderen aanbevelen?

“InterStep is veel persoonlijker betrokken dan bijvoorbeeld een uitzendbureau. InterStep kijkt zeer nauwkeurig naar de persoon, om te bepalen wat voor project of organisatie bij diegene past. Daarnaast is de begeleiding tijdens het bemiddelingsproces zeer prettig. Je hebt de mogelijkheid om op verschillende projecten te werken. Mocht de opdracht na een tijd toch niet geschikt voor je zijn, heb je altijd nog InterStep achter de hand die iets anders voor je kan vinden. InterStep biedt mij de mogelijkheid om met een gerust gevoel te ontdekken waar ik goed in ben.”

 

Overig nieuws

Nadieh: Talent Sourcer @ InterStep

Graag stellen we Nadieh aan je voor: vanaf december 2018 gaat zij aan de slag bij InterStep als Talent Sourcer. Ze gaat zich met name bezighouden met het benaderen van technische talenten en het werven van nieuwe InterStep-collega’s.....

Lees meer..

Interview met collega Norbert, projectleider bij het VU Medisch Centrum

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezochten we onze collega Norbert, die momenteel werkzaam is via InterStep als projectleider bij het VU Medisch Centrum (VUMC). Hij houdt zich ....

Lees meer..

Interview met collega Dave, servicetechnicus bij CBRE

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezocht Jasper onze collega Dave, die momenteel werkzaam is als servicetechnicus bij CBRE op locatie MSD, te Oss. In zijn doorontwikkeling naar....

Lees meer..

Stop vooral met overwerken

“Alleen nog héél eventjes die presentatie afmaken” of “Ik beantwoord nog even een paar mailtjes, voordat ik ook afsluit”, en voor je het weet heb je weer ruim een uur overgewerkt… Het klinkt misschien heel onschuldig, een uur langer doorwerken, maar het is op de langere termijn schadelij....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign