030 - 2518995 info@interstep.nl
Interview met collega Dave, servicetechnicus bij CBRE

Interview met collega Dave, servicetechnicus bij CBRE

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezocht Jasper onze collega Dave, die momenteel werkzaam is als servicetechnicus bij CBRE op locatie MSD, te Oss. In zijn doorontwikkeling naar werkvoorbereider is hij momenteel met name bezig met het voorbereiden van werkzaamheden, het inplannen van monteurs en het realiseren van een zorgvuldige uitvoering.

Wat is je functie, bij welke organisatie?

“Ik werk bij CBRE op de locatie van MSD, te Oss. Mijn oorspronkelijke functie was het voorbereiden van herstelwerkzaamheden van gebreken, voortkomend uit inspecties volgens de gebouwgebonden NEN 3140 norm. Dit zijn inspecties uitgevoerd met behulp van warmtecamera’s die elektraverdelers scannen. De gebreken komen in een rapport te staan. Deze rapporten analyseer ik en aan de hand hiervan bereid ik de werkzaamheden voor en dien ik deze bij het desbetreffende werkvergunningsbureau in.”

“Recent zijn daar ook de werkzaamheden bijgekomen die voortkomen uit storingsbonnen en andere werkzaamheden die uit ons informatiesysteem SAP komen. Dit zijn met name werkzaamheden op de andere locatie van MSD: De Geer. Daarnaast zorg ik voor de planning van de monteurs en voor een zorgvuldige uitvoering. Zodra de gebreken zijn hersteld, verwerk ik de administratie hiervan.”

“Voorheen deed ik alles zelf: de voorbereiding, bestellen van materiaal en de uitvoering van herstel. Ik was een soort eenmansbedrijf. Nu zijn het vrijwel enkel de voorbereidende werkzaamheden. Soms spring ik nog bij in de uitvoering. Ik mis het veldwerk soms wel, want het blijft erg mooi om het eindresultaat te zien.”

Wat is je achtergrond?

“Ik heb eerst de LTS-B gedaan daarna LTS-C. Op advies van mijn moeder ben ik vervolgens naar de MTS gegaan. Ik kwam er snel achter dat dit niets voor mij was. Het was voor mij te theoretisch, ik was liever bezig met de praktijk. Vandaar dat ik koos voor het leerlingwezen (nu BBL).”

“Als voorwaarde moest ik een bedrijf hebben waarbij ik praktijkervaring op kon doen. Ze gaven mij een lange lijst met bedrijven waarbij de B van Baeten Installatietechniek (nu Kuijpers) bovenaan stond. Ik belde het bedrijf op en kon die maandag al beginnen. Hier heb ik negen jaar gewerkt als installatiemonteur en elektricien in de utiliteit.”

Hoe ben je bij InterStep terecht gekomen?

“Ik sloeg op een dag de krant open en zag daar staan: ‘Nexes zoekt 100 elektromonteurs’. Hier heb ik op gereageerd en heb de overstap gemaakt in 1997.”

“Via Nexes, wat later InterStep is geworden, ben ik eerst aan de slag gegaan bij GTI (nu ENGIE) in de data- en telecomtechniek. Dit heb ik 8 jaar gedaan. Hierna heb ik nog voor Strukton, Centric en wat kleinere installatiebedrijven gewerkt om vervolgens hier bij CBRE terecht te komen.”

Waarom heb je voor InterStep gekozen?

“Ik werkte al negen jaar bij Baeten Installatietechniek, een echte familiebedrijf. De twee zonen namen het bedrijf niet over waardoor er wat dingen gingen veranderen. Dit waren veranderingen die ik minder prettig vond. Hierdoor ben ik verder gaan kijken. Wat ik wel fijn vond was het familiegevoel wat ik bij Baeten had. Dit gevoel kreeg ik ook na het eerste gesprek bij InterStep: er was een ‘wij’ gevoel.”

Wat is het verschil tussen InterStep en andere werkgevers?

“Dit zijn wat mij betreft de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ik vind het erg prettig om een auto te rijden van mijn werkgever. Daarnaast houd ik van zekerheid, maar tegelijkertijd wil ik flexibiliteit. Dit biedt InterStep mij. Door de verschillende opdrachten kan ik mij op verschillende vlakken ontwikkelen. Voorheen heb ik me op het vlak van technician ontwikkeld, nu krijg ik de mogelijkheid om de stap te maken naar werkvoorbereiding.”

Hoe vind je de samenwerking met InterStep?

“De laatste tijd is gelukkig de communicatie een stuk beter geworden, dit is een tijd wat minder geweest. Ik vind de gezamenlijke activiteiten ontzettend waardevol, wat mij betreft mag dat nóg vaker gebeuren.”

Waarom zou iemand voor InterStep moeten kiezen?

“Je hebt de kans om jezelf te ontwikkelen, omdat je alle kanten op kan met InterStep. Ze hebben een groot aantal klanten die zich bevinden in verschillende sectoren. Daarnaast zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden goed.”

Overig nieuws

Nadieh: Talent Sourcer @ InterStep

Graag stellen we Nadieh aan je voor: vanaf december 2018 gaat zij aan de slag bij InterStep als Talent Sourcer. Ze gaat zich met name bezighouden met het benaderen van technische talenten en het werven van nieuwe InterStep-collega’s.....

Lees meer..

Interview met collega Norbert, projectleider bij het VU Medisch Centrum

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezochten we onze collega Norbert, die momenteel werkzaam is via InterStep als projectleider bij het VU Medisch Centrum (VUMC). Hij houdt zich ....

Lees meer..

Interview met collega Dave, servicetechnicus bij CBRE

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we graag meer van ze te weten komen. Deze maand bezocht Jasper onze collega Dave, die momenteel werkzaam is als servicetechnicus bij CBRE op locatie MSD, te Oss. In zijn doorontwikkeling naar....

Lees meer..

Stop vooral met overwerken

“Alleen nog héél eventjes die presentatie afmaken” of “Ik beantwoord nog even een paar mailtjes, voordat ik ook afsluit”, en voor je het weet heb je weer ruim een uur overgewerkt… Het klinkt misschien heel onschuldig, een uur langer doorwerken, maar het is op de langere termijn schadelij....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign