030 - 2518995 info@interstep.nl
Grootste VR-centrum binnenkort open in Brainportregio

Grootste VR-centrum binnenkort open in Brainportregio

De virtual reality technologie is zich sterk aan het ontwikkelen in diverse markten. InterStep volgt de ontwikkelingen rondom VR-technologie nauwlettend, omdat VR de potentie heeft om de werkwijze van vele markten te veranderen. Op Strijp-S zal er over twee maanden een nieuw virtual reality experience center worden geopend. Die zal gevestigd zijn op de zevende verdieping van het Veemgebouw met maar liefst drieduizend vierkante meter aan ruimte. Waardoor het meteen ook het grootste VR-centrum van Europa zal zijn.

In het virtual reality centrum komen unieke VR-spellen, escape rooms, aparte ruimtes voor teambuilding, bedrijfstraining en workshops. Het nieuwe centrum biedt plaatst voor maximaal honderd gebruikers, die gezamenlijk de grenzeloze wereld van VR kunnen ontdekken. Dit kunnen ze doen met o.a. collega’s, vrienden of familie.

Businessmodel

Enversed is een Eindhovense startup die tijdens de Dutch design week het: Enversed center zal openstellen. Enversed verwacht dat de groepsgewijze ervaring met VR zich tot een sterk businessmodel zal ontwikkelen. ‘Het is ongelooflijk leuk om te verdwalen in de virtuele wereld met je vrienden of collega’s’. ‘In ons centrum kun je door de wolken racen in een vliegtuig, ontsnappen van een onbekende planeet en zo veel meer’. Aldus medeoprichter van Enversed Sander Winters.

Grensverleggend

De hardware is ontwikkeld door Enversed samen met haar partner MSI. MSI die vooral bekend staat om haar gaming laptops/desktops. De twee bedrijven staan bekend als innovatieve pioniers op het gebied van VR. Ze hebben hun krachten gebundeld, in de hoop om toekomstige gebruikers een unieke ervaring te bieden. Enversed Virtual Reality Centers richt zich op bezoekers die eens helemaal willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en unieke VR-ervaringen willen opdoen.

Concentratie

De Brainportregio groeit steeds meer uit tot een bolwerk van Augmented en Virtual reality. Op Strijp-S zijn er vijftien tot twintig start ups gevestigd die nauw samenwerken met het ontwikkelen van Augmented en Virtual reality technologie. Door hun technische faciliteiten en kennis te delen, verlagen ze de ontwikkelkosten en zijn ze in staat sneller en beter in te spelen op de verwachtingen van de opdrachtgevers. Naast de opening van het Eversed Center is er ook een grote tentoonstelling in de Effenaar, waar VR en AR-bedrijven demonstraties en presentaties zullen geven.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign