030 - 2518995 info@interstep.nl
Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Elon Musk kwam in 2013 met het concept voor de Hyperloop Trein, vele experts waren overtuigd dat het tijd nodig had voordat de Hyperloop treinen gerealiseerd kunnen worden. Maar de recente ontwikkelingen in het futuristische Dubai spreken dit tegen.

De Hyperloop trein wordt aangedreven door elektriciteit en magnetisme waardoor er een snelheid gehaald kan worden van 1.220 kilometer per uur. Veel sneller dan bijvoorbeeld een JR Maglev MLX01 die een snelheid van ongeveer 581 kilometer per uur.

Dubai heeft een coalitie gevormd met een bedrijf uit de verenigde staten. Samen onderzoeken zij of de huidige treinen stelsel van Dubai voldoet aan de gestelde eisen, om een Hyperloop trein te kunnen gebruiken.

Hyperloop One heeft zijn zinnen gezet op het creëren van een holistisch netwerk dat alle naburige Midden-Oosten landen als: Abu Dhabi, Doha, Qatar, Bahrein en Saoedi-Arabie, verbind doormiddel van een onderzeese tunnel.

Saif al-Aleeli, CEO van de Dubai Future Foundation zegt: “Stel je voor dat je woont in Riyad, dat je werkt in Dubai, dineert in Abu Dhabi en naar de bioscoop gaat in Qatar. Dit is iets wat we voor elkaar willen krijgen met dit project.”

Dubai staat al bekend om haar architecturale wonderen, zoals ’s werelds grootste gebouw en het transport fenomeen: een autonome metrolijn. Een Hyperloop netwerk zou de perfecte aanvulling zijn op deze technologische verbazingwekkende stad.

Maar zo fascinerend als de regionale Hyperloop netwerk klinkt, de huidige markt blijft onvoorspelbaar. Het is daarom de vraag of de Hyperloop netwerk daadwerkelijk een succes gaat worden. De lage mondiale olieprijzen en de onvoorspelbaarheid van de markt kan gevaarlijk zijn voor de toekomst van de Hyperloop netwerk. Alleen de tijd zal leren of het Hyperloop netwerk daadwerkelijk wordt omgezet in een realiteit. We wachten af.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign