030 - 2518995 info@interstep.nl
Eindhoven behoudt koppositie in Nederlandse ranglijst technische universiteiten

Eindhoven behoudt koppositie in Nederlandse ranglijst technische universiteiten

De Keuzegids Universiteiten bestempelt de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) weer als favoriete technische universiteit van Nederland. Zoals de twee voorgaande jaren staat de TU/e bovendien op de derde plek van alle universiteiten in Nederland.

Op de TU/e krijgen twee opleidingen het kwaliteitszegel van de Keuzegids. Dit zijn de opleidingen scheikundige technologie en technische wiskunde.

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie die verantwoordelijk is voor de gids. Heeft ook de arbeidsperspectieven van studenten uit het wetenschappelijk onderzoek bekeken. Een afgestudeerde met een bèta-achtergrond verdient bijna duizend euro meer dan zijn gelijke met een afgeronde alfa-studie. Dat blijkt uit prognoses van het Maastrichtse instituut: ROA en actuele gegevens uit de Nationale Alumni Enquête.

De onderzoekers melden in hun analyse een scherpe tweedeling tussen studies met veel en weinig succes op de arbeidsmarkt en constateren met name een onderscheid tussen alfa- en bètastudies. Voor wat Eindhoven betreft merkt de gids op dat afgestudeerden in de regio Zuidoost-Brabant relatief gemakkelijk werk vinden in de high Tech maakindustrie.

De Keuzegids vergelijkt en beoordeelt alle bacheloropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs. Dat gebeurt op basis van studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts en vooral de oordelen van studenten over verschillende aspecten van het onderwijs. Per vakgebied bevat de gids een overzicht van alle bacheloropleidingen, met daarin ook de kwaliteitsoordelen. Daarnaast geeft de gids samenvattende oordelen per instelling gegeven.

Onderwijskwaliteit

De redactie van de Keuzegids Universiteiten is scherp in haar oordeel over de technische universiteiten in Nederland. De TU/e heeft volgens de gids ‘een verfrissende aanpak van onderwijs’ en prima faciliteiten. ”Als het om onderwijskwaliteit gaat, scoort ‘Eindhoven’ duidelijk hoger dan Twente en Delft. De docenten krijgen veel lof, net als de grote aandacht voor vaardigheden.

In de nieuwe gids roemt de redactie Eindhoven als internationale Hotspot voor innovatie en design. Het studentenleven is er gemoedelijk, de stad heeft hippe eetcafés en ook de ondernemersgeest op Strijp-S wordt expliciet benoemd. Over de TU/e meldt de Keuzegids dat ondernemerschap er gestimuleerd wordt.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign