030 - 2518995 info@interstep.nl
Een autonome vloot voor Amsterdam

Een autonome vloot voor Amsterdam

MIT (Massachusetts institute of technology) en de AMS (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) gaan beide met een budget van 25 miljoen aan de slag, om nieuwe mogelijkheden te creëren voor infrastructuur in de Amsterdamse grachten.

“Stel je eens voor, een vloot van autonome boten, waar zowel mensen als goederen op vervoert kunnen worden.” aldus Cicier Ratti, professor van Urban Technologies van de MIT-departement van urbane studies en planning.

De ROBOAT-project zal logistieke platformen ontwikkelen die zowel mensen als goederen kunnen vervoeren over de grachten van Amsterdam. De ‘roboats’ kunnen zelf een dynamische infrastructuur creëren die binnen een uur zowel opgebouwd als afgebroken kunnen worden.

De Amsterdamse grachten zullen de komende vijf jaar het decor zijn van het onderzoeksprogramma. Ze zullen in grote schaal testen in hoeverre ‘roboats’ mensen en goederen kunnen vervoeren.
Daarnaast zullen de onderzoekers zich bezighouden met onderwater robots die bijvoorbeeld metingen in het rioleringssysteem kunnen uitvoeren. Ze willen onder andere dat de ‘roboats’ beginnende ziektes in het water kunnen detecteren.

Tenslotte krijgen de ‘roboats’ ook schoonmaakwerkzaamheden. Jaarlijks verdwijnen er 12.000 fietsen in de Amsterdamse grachten. Het is de bedoeling dat de ‘roboats’ afval, zoals fietsen uit de grachten kan halen. Een doelstelling van het project is om de Amsterdamse grachten ‘schoner’ te maken en te behouden. De ‘roboats’ zullen dus diverse taken moeten kunnen uitvoeren.
De MIT en de AMS zien genoeg kansen in dit project, mocht de ROBOAT-project daadwerkelijk een succes zijn, dan kunnen zij dit implementeren in andere watersteden. De eerste prototypen van ‘roboats’ worden in 2017 op het water verwacht.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign