030 - 2518995 info@interstep.nl
Drones: Precisie in de landbouw

Drones: Precisie in de landbouw

Tijdens de medewerkersbijeenkomst van InterStep in april hebben we binnen InterStep kunnen ervaren wat de mogelijkheden van drones zijn binnen de technische branche. Het negatieve beeld dat er momenteel van drones heerst waarbij drones in combinatie met het vliegverkeer onderwerp van gesprek zijn, helpt niet bij de beeldvorming. Hoog tijd voor een positief verhaal. De ontwikkeling van drones gaat in rap tempo, waarbij ook binnen de landbouw zeer innovatieve ontwikkelingen plaatsvinden.

Vandaag de dag spelen drones een key role in de precisie binnen de landbouw. Door middel van luchtfoto’s, GPS en het gebruik van camera’s is een drone in staat om specifiek aan te geven welke acties nodig zijn. Zo kunnen zij aantonen welke hoeveelheid van voedingsstoffen (of pesticide) nodig is om het gewas te verzekeren van maximale gezondheid. Zonder luchtfoto’s, camera’s en GPS-functies zouden problemen later worden opgemerkt. Tegen de tijd dat problemen zijn gesignaleerd is het gewas mogelijk al te zwaar beschadigd. De drone maakt het mogelijk voor boeren om te anticiperen om wat de gewassen nodig hebben, op het juiste moment.

Sinds een aantal jaar, zijn engineers bezig met het ontwikkelen van verschillende camera’s en sensoren voor drones, in een zoektocht naar de meest efficiënte landbouwmethodes. Met behulp van een infraroodsysteem, tonen de beelden de mate van erosie en worden hiernaast  de omgevingsfactoren in kaart gebracht.

In het verleden werden er door boeren verdeeld over het veld een aantal samples verzameld, aan de hand van deze samples werden vervolgens voedingstoffen (of pesticide) toegevoegd. Met de nieuwe technologie heeft de boer een duidelijker beeld wat betreft de conditie, vraag en gezondheid van het gewas.

Vandaag, met actuele data van het veld, het gewas en het weer, wordt de akkerbouw naar een nieuw en hoger niveau getild. Een interessante ontwikkeling voor zowel de akkerbouw als de dronewereld, zonder dat het vliegverkeer in gevaar komt.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign