030 - 2518995 info@interstep.nl
De top 10 benodigde skills in de vierde industriële revolutie

De top 10 benodigde skills in de vierde industriële revolutie

De razendsnelle ontwikkelingen in de techniek zorgen ervoor dat onze wereld en samenleving veranderen. Kennis wordt op nieuwe manieren ingezet, processen worden exponentieel versneld en robots nemen taken van mensen over. Het World Economic Forum heeft onderzoek gedaan naar de verandering in benodigde vaardigheden van mensen in de vierde industriële revolutie.

In 2020 heeft deze revolutie ons geavanceerde robotica, zelfstandig rijdend transport, kunstmatige intelligentie, smart-materialen, biotechnologie en nog veel meer ontwikkelingen gebracht. Hierdoor verandert de manier waarop we leven en werken. Sommige banen zullen verdwijnen en er zullen nieuwe banen bij komen. Wat een zekerheid is, is dat de werkende bevolking van de toekomst hun vaardigheden moeten aanpassen om de snelle ontwikkelingen te kunnen bijbenen.

Het World Economic Forum heeft voor dit onderzoek input gevraagd aan 350 directeuren, verspreid over 9 branches in 15 vooruitstrevende landen. Hieruit kwam een lijst van twee top 10 skills naar voren. Hierboven staat afgebeeld welke vaardigheden in 2015 het meest relevant en nodig waren op werkgebied, en daarnaast welke vaardigheden in 2020 in deze top 10 staan. Binnen een tijdsbestek van vijf jaar is meer dan een derde van de belangrijkste werkgerelateerde vaardigheden veranderd.

De top 10 benodigde skills in de vierde industriële revolutie
Wat opvallend is, is dat creativiteit enorm gestegen is. Creativiteit is nodig om op zoveel mogelijk manieren te kunnen profiteren van de nieuwste (technologische) ontwikkelingen. Daarnaast is emotionele intelligentie nieuw in de top van 2020 en staat gelijk op de zesde plaats. Beide punten zijn vaardigheden die robots (nog) niet kunnen overnemen van mensen.

‘Complex Problem Solving’, ‘Critical Thinking’ en ‘People Management’ blijven belangrijke vaardigheden voor de werkende bevolking. Met deze eerste twee vaardigheden zijn mensen in staat om processen te evalueren in het belang van een organisatie. Met ‘People Management’ kunnen zij mensen selecteren, motiveren, stimuleren en laten doorontwikkelen.

De veranderingen zullen niet op ons wachten. Bedrijfsleiders, docenten en overheden zullen allemaal proactief moeten zijn in het investeren in mensen zodat zij de juiste vaardigheden krijgen die de toekomst van hen vereist. Op die manier kan iedereen profiteren van de vierde industriële revolutie.

 

Bron

 

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign