030 - 2518995 info@interstep.nl
De sixpack-ringen van de toekomst

De sixpack-ringen van de toekomst

Ze spoelen vaker aan op het strand: de plastic sixpack-ringen. Niet alleen slecht afbreekbaar, maar wilde dieren kunnen er ook in verstrikt raken. Een kleine bierbrouwerij uit Amerika genaamd Saltwater Brewery, heeft daarom ’s werelds eerste biologisch afbreekbare en eetbare sixpack-ringen ontworpen!

Al jaren gebruiken we plastic in alle vormen en maten. Veel van de producten die we kopen zijn verpakt in plastic. Al dit plastic, van groot tot klein komt in ons afval terecht. Na een lange zwerftocht via de straat, de kanalen, de rivieren en de havens belandt het plastic in de zee en in de oceaan, waar het een ernstig milieuprobleem veroorzaakt. Door het plastic raken veel zeezoogdieren, schildpadden en vogels verstrikt in het afval en sterven hierbij een langzame en pijnlijke dood. Iedereen kent inmiddels de afbeelding van het schildpadje verwikkeld in een plastic verpakking.

Saltwater Brewery bracht samen met het bedrijf ‘We Believers’ een afbreekbare en eetbare verpakking op de markt. De sixpack-ringen zijn gemaakt van natuurlijke producten die overblijven van het bierbrouwen, zoals gerst en tarwe. Hierdoor zijn de verpakkingen niet gevaarlijk voor dieren en kunnen ze er zelfs van eten.

“Het is een grote investering voor een bedrijf dat is opgezet door vissers, surfers en mensen die van de zee houden. De nieuwe verpakkingen kunnen aardig wat kosten”, aldus Peter Agardy, eigenaar van Saltwater Brewery. Om die reden zijn de biologisch afbreekbare sixpacks duurder dan de goedkope plastic versie. Toch hoopt de brouwerij dat klanten het extraatje willen betalen.

Het bedrijf hoopt in de toekomst meer bekendheid te krijgen zodat grote brouwerijen ook kiezen voor afbreekbare verpakkingen. Grotere brouwerijen kunnen eenvoudiger investeren in de technologie, waardoor de productionele kosten van de verpakkingen omlaag gaan.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign