030 - 2518995 info@interstep.nl
De Bagel: een geavanceerde rolmaat

De Bagel: een geavanceerde rolmaat

Binnen InterStep zijn we gek op nieuwe gadgets, helemaal als het binnen het technisch werkveld past. In de afgelopen jaren hebben we tijdens medewerkersbijeenkomsten mensen uitgenodigd die de nieuwste technische gadgets aan onze collega’s gepresenteerd hebben (3D printers, Google Glass, etc.). Hiermee laten we onze collega’s niet alleen kennismaken met deze gadgets, maar willen we ze ook voorbereiden op de toekomst waarbij digitalisering toeneemt en technische hulpmiddelen heel normaal worden.

Een accessoire die je niet alleen op de werkvloer nodig hebt maar ook in ieder huishouden, is de rolmaat. Ondanks dat het een heel handig hulpmiddel is, heeft iedereen zich wel eens lopen ergeren aan het feit dat er te weinig centimeters op de rolmaat zitten of het probleem dat hij niet meer op wil rollen. Om ergernis te voorkomen en om, ongeacht het type object en lengte, alles precies te kunnen meten is er nu een nieuwe geavanceerde rolmaat op de markt, de Bagel.

De bagel is een superslimme digitale rolmaat waarmee op drie manieren metingen te verrichten zijn. Een flexibel koord van 3 meter lang (waarbij het display de lengte aangeeft), een geïntegreerd wieltje waarmee de lengte van een onregelmatig gevormd object te meten is en een ingebouwde laser waarmee afstanden tot 5 meter nauwkeurig vast te stellen zijn, het zit allemaal in deze rolmaat.

Het mooie is daarnaast dat deze unieke rolmaat de metingen, door middel van bluetooth (met eventueel een ingesproken boodschap) opslaan en naar je smartphone versturen. Weten hoe het werkt, bekijk dan de video eens:

Binnen InterStep vragen wij ons wel eens af of sommige technologische ontwikkelingen en hulpmiddelen ons en onze collega’s in de toekomst echt verder gaan helpen, maar bij dit slimme apparaatje kan dat zo maar eens het geval zijn. We zijn benieuwd hoe jullie hierover denken.

 

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign