030 - 2518995 info@interstep.nl
DDW Breekt record met ruim 295.000 bezoekers!

DDW Breekt record met ruim 295.000 bezoekers!

De Dutch Design Week kan terugkijken op een geslaagde vijftiende editie. Met meer dan 295.000 bezoekers schrijft DDW een nieuw record in de boeken.

Het evenement manifesteerde zich opnieuw negen dagen lang als middelpunt van design en de toekomst met 2500 ontwerpers. Het thema “the making of” stond deze jubileumeditie in het teken van het maakproces en de makers.

De ideeën en oplossingen die de makers en ontwerpers aanreiken, laat het publiek met andere ogen kijken naar actuele thema’s en vraagstukken. Brainport heeft met de DDW een evenement in huis die een wereldwijde impact heeft. Mede door het uitgebreide avondprogramma van talkshows, livemuziek en debatten konden bezoekers tot lang na sluitingstijd van de tentoonstellingen nagenieten.

Experiment

DDW heeft veel werk laten zien van gerenommeerde ontwerpers, maar gaf zoals elk jaar ook alle ruimte aan jong talent. ”Design is vandaag de dag zowel een cultuur als ondernemend fenomeen waar brede aandacht en interesse naar uitgaat. DDW maakt duidelijk dat we de ‘oude’ krappe definitie van design moeten loslaten en het moet benaderen als een creatieve mentaliteit met een impact die exponentieel toeneemt”, aldus Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation.

Dutch Design Awards

De jaarlijkse Dutch Design Awards werden op zaterdag 29 oktober uitgereikt. Ontwerper Christien Meindertsma overtuigde de internationale jury op alle fronten. De FLAX Chair won in de categorie Product en sleepte ook de Future Award in de wacht. Er werden prijzen toegekend in zes categorieën. De stimuleringsprijs voor jong talent was voor Tom van Soest. Brabantia ontving de Best Client Award en Crystel Houses van MVRDV won de Public Award. Alle prijswinnaars staan gepubliceerd op de website van Dutch Design Awards.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign