030 - 2518995 info@interstep.nl
Bill Gates en Alibaba-baas Ma steken miljard in energietechnologie

Bill Gates en Alibaba-baas Ma steken miljard in energietechnologie

Miljardair Bill Gates en Alibaba-baas Jack Ma steken in samenwerking met andere investeerders 1 miljard dollar in bedrijven die werken aan nieuwe energie technologieën.

De oprichting van het fonds Breakthrough Energy Ventures wordt maandag officieel bekendgemaakt, melden verschillende Amerikaanse media.
Bill Gates en Jack Ma zijn niet de enige die betrokken zijn bij het fonds, ook John Doerr, Vinod Khosla, Jeff Bezos en Richard Branson zijn betrokken bij het fonds.

“Ons doel is om bedrijven te bouwen die zullen helpen om de volgende generatie van betrouwbare, betaalbare en uitstootvrije energie aan de wereld te leveren”, aldus Gates in een verklaring.

Breakthrough Energy Ventures belooft in de komende twintig jaar minstens een miljard dollar te investeren in bedrijven die zich richten op clean Tech. Het gaat dan om durfkapitaal voor zowel net beginnende als wat meer gevestigde technologiebedrijven, op gebied van elektriciteit, fabricage, bouw, transport en landbouw. BEV zal daarbij ook investeren in startups die een groot effect op de klimaatverandering kunnen hebben. Ze moeten potentieel een vermindering van minstens een halve gigaton aan broeikasgassen in petto hebben.

De uitdaging is volgens BEV om de ideeën van onderzoeksinstituten uit het laboratorium te halen en commercieel in te zetten. Het investeringsfonds is een uitvloeisel van de Breakthrough Energy Coalition. Dit samenwerkingsverband is vorig jaar opgericht door Bill Gates en onder andere Jeff Bezos van Amazon, Mark Zuckerberg van Facebook en Meg Whitman van HP steunen dit initiatief om de wereld te helpen aan CO2-neutrale bronnen van energie.

De oprichting van het fonds volgt op de verkiezing van Donald Trump, een klimaatscepticus, tot het Amerikaanse presidentschap. Trump koos de procureur-generaal Scott Pruit uit Oklahoma als leider van het milieuagentschap EPA. Hij was tijdens de regering-Obama juist fel tegenstander van het klimaatbeleid van dat agentschap.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign