030 - 2518995 info@interstep.nl
Bijtelling omhoog: Leaserijders stappen massaal over op benzine – auto’s

Bijtelling omhoog: Leaserijders stappen massaal over op benzine – auto’s

InterStep heeft de laatste jaren gekozen voor meer duurzame lease auto’s, in het wagenpark staan vooral Volkswagen Polo’s (bluemotion) en een enkele Volkswagen Golf GTE en Audi A3 G-tron. Een bewuste keuze om, niet alleen voor de lage bijtelling, maar ook qua zuinigheid en duurzaamheid voor dit soort modellen te kiezen.

Veel leaserijders van organisaties in Nederland kiezen momenteel echter voor een andere koers, want de nieuwe regels zorgen ervoor dat zij niet 7 maar 15 procent voor stekkerhybrides betalen. De twee grootste leasemaatschappijen van Nederland zien een verandering plaatsvinden, want slechts 4 procent van alle leaseauto’s die in het afgelopen half jaar besteld zijn, zijn plugin hybrid modellen. Dat is maar liefst drie keer minder dan vorig jaar.

Bovendien valt het op dat het aantal benzine auto’s fors stijgt, 6 op de 10 auto’s rijdt op benzine terwijl dat een jaar eerder minder dan 4 op de 10 auto’s was. Het aantal diesels daalt hierin fors mee.

Leasemaatschappijen noemen de gewijzigde bestelvoorkeuren logisch maar betreurt ze wel. Terwijl het wagenpark van veel bedrijven steeds groener werd, lijkt elektrisch rijden nu andermaal een brug te ver.

Het wagenpark van InterStep is onlangs geheel vernieuwd waardoor de contracten nog wel even doorlopen. Wat de toekomst voor ons gaat brengen is nog onbekend, al blijven wij wel het standpunt innemen dat elektrisch rijden de toekomst heeft voor onze collega’s intern en extern. Daarbij zou wat hulp van de overheid, om dit te stimuleren uiteraard wel helpen.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign