030 - 2518995 info@interstep.nl
Allereerste testlocatie unmanned systems van start in Enschede

Allereerste testlocatie unmanned systems van start in Enschede

Space53, Nederlands eerste testlocatie voor drones en unmanned systems is maandag 26 september officieel gelanceerd. Hiermee is Nederland de eerste Europese unie lid die over een testlocatie beschikt om drones en unmanned systems in complexe omgevingen en situaties te kunnen testen. Tijdens de lancering heeft Nokia als eerste multinational een samenwerkingsovereenkomst getekend. Nokia gaat in Enschede de UTM, een intelligent verkeersmanagementsysteem voor drones, testen en ontwikkelen.

“Unmanned systems worden in snel tempo in steeds meer sectoren ingezet. Het is cruciaal dat we deze zonder gevaar voor de veiligheid kunnen laten opereren in een complexe, dicht bewoonde omgeving. Daarvoor zijn niet alleen smart-drones vereist maar ook een intelligent verkeersmanagementsysteem.”, aldus Thorsten Robrecht, Nokia’s vicepresident Advanced Mobile Networks Solutions.

Space 53 is een samenwerking tussen de publieke sector en het bedrijfsleven in Twente en biedt een unieke testlocatie binnen West-Europa. De locatie omvat een safety campus, luchthaven en een groot aantal buiten- en binnenruimtes voor het onderzoeken, ontwikkelen en testen van zowel grote als kleine unmanned systems. Daarbij zijn alle hulpdiensten aanwezig op de locatie. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende onderzoeks- en onderwijsinstellingen zoals Saxion Hogescholen, Universiteit Twente en het ROC van Twente. “Dit is een uniek concept dat toekomstige wereldspelers in de sector voor drones en unmanned systems aantrekt”, aldus burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede tijdens de lancering van Space53.

Partijen vanuit heel de wereld kunnen zich via www.space53.nl melden om hun oplossing te testen of samenwerking te zoeken. De lancering van Space53 draagt bij aan een succesvolle ontwikkeling van Technology Base Twente, een bedrijventerrein voor innovatieve maakindustrie op voormalig vliegveld Twente.

Tijdens de lancering zijn in totaal acht demonstraties gegeven van wat er op dit moment mogelijk is met unmanned systems en drones. Driehonderd genodigden uit binnen- en buitenland zagen maandag onder meer een voorbeeld van ‘swarming’: Dit is het gecontroleerd laten vliegen en samenwerken van meerdere drones bij het oplossen van bijvoorbeeld complexe veiligheidsvraagstukken. Het UTM-systeem van Nokia is ook gedemonstreerd.

Overig nieuws

Interview met collega Jasper: elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we ex-militair Jasper, die momenteel werkzaam is via InterStep als elektrotechnisch werkvoorbereider bij Aspen.....

Lees meer..

Krijg jij als techneut wat je verdient?

Een baan in de techniek is fijn als je goed op je plek zit, maar voel jij je gewaardeerd bij je huidige werkgever?....

Lees meer..

Zonder experimenten geen verandering

“Dat doen we op deze manier, omdat we dat al jaren zo doen”, “Dat hebben we al eerder geprobeerd, en dat werkte niet”, “Dit is het stappenplan wat we moeten volgen”. In deze tijd van disruptie kunnen dit soort uitspraken een bedrijf de afgrond in werken. Het vermogen van mensen om te kun....

Lees meer..

Interview met collega Dennis, werkvoorbereider WTB bij Unica

Wij gaan regelmatig op projectbezoek bij onze collega’s om persoonlijk contact te houden. Daarnaast willen we ook graag meer van ze te weten komen. Deze maand interviewde we Dennis die momenteel werkzaam is als Werkvoorbereider WTB bij Unica. Hier is hij de schakel tussen de servicemonteurs en de ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign