030 - 2518995 info@interstep.nl
Blog #1 | Miranda Nouwen | 100 procent vertrouwen in mijn collega’s

Blog #1 | Miranda Nouwen | 100 procent vertrouwen in mijn collega’s

De zomer van 2015 was een zeer bijzondere zomer.
Lees het verhaal van Miranda Nouwen in haar eerste blog!

Met een grote klap gooide ik de achterbak dicht en keek ik tevreden naar hoe ik mijn auto stampvol had ingepakt. Snel zitten en gas er op, eindelijk even rust. Mijn dochter van 10 zat achterin en manlief trapte op het gaspedaal. Sinds jaren gingen we weer met de auto op vakantie, want dat wilde mijn dochter zo graag. Nu had deze mama net een nieuwe auto die best comfortabel rijdt, dus laten we het dit jaar maar weer eens proberen. Vroeger als kind gingen wij met het gezin altijd met de auto. Helemaal volgepropt, maar we moesten en zouden met z’n allen op vakantie gaan. Eenmaal aangekomen in Italië was ik nog vermoeider dan ik al was, maar gelukkig bleven we dan ook meteen drie weken. Deze keer hielden we het maar even bij Zuid-Frankrijk.

“Mama, mag ik een snoepje?” werd er geroepen vanaf de achterbank, ze lag lekker breeduit te spelen op haar IPad. Hmm, dat ging bij mij wel anders. Wij hadden totaal geen ruimte en zaten urenlang op elkaar gekleefd. Je kent het wel, eerst plak je tegen elkaar aan, later glijdt het zweet tussen jouw arm en die van je broer of zus. Daarbij deden wij het met gekibbel op de achterbank in tegenstelling tot spelletjes spelen op een IPad. “Ja even wachten, mama’s telefoon gaat”. Achterin werd er gezucht, maar zelf moest ik even slikken van het bericht dat ik zojuist te horen kreeg: Imtech kan niet meer aan haar betalingsverplichting voldoen en gaat hoogstwaarschijnlijk failliet, terwijl 15 van onze medewerkers voor hen werkzaam zijn op het veelbelovende Noord-Zuidlijn project..

Dit kon niet waar zijn, net nu ik op vakantie ging. Ok focus! “Mamaaa, mag ik nou een snoepje??”. Ook net nu onze manager die de verantwoordelijkheid draagt voor de medewerkers op dit project was vertrokken naar de Griekse eilanden. Dat tevens totaal overbodig was om te kijken hoe het er daar aan toe ging, gezien de crisis momenteel plaatsvond op zijn eigen kantoor. Het was natuurlijk een risico om je mensen in te zetten bij een organisatie waar het rommelt.

Wanneer ik in contact kwam met de collega’s die nog wel aanwezig waren op kantoor bleek dat ik rustig adem kon halen. Al snel was iedereen goed op de hoogte gesteld en was de ernst van de zaak duidelijk. Dit resulteerde in het mooie effect dat er als team werd samengewerkt en iedereen de verantwoordelijkheid voelde voor onze medewerkers.

Niet alleen bij onze organisatie, maar de gehele markt was in rep en roer. Ik werd meteen gebeld door allerlei collega’s uit het vak. Vanuit allerlei partijen ontstond er een run op de medewerkers van Imtech en stegen bij ons de aanvragen met wel 600%. Voorheen zou het ondenkbaar zijn geweest om op vakantie te blijven. Dit keer gaven de fantastische technologische ontwikkelingen mij de mogelijkheid om mijn collega’s vanaf afstand te begeleiden tijdens zo’n hectische periode.

Liggend op mijn strandbedje aan de Middellandse Zee besef ik mij dat ik trots ben op het team dat ik in alle vertrouwen achter heb kunnen laten. Waar ben je zonder medewerkers die zich betrokken en verantwoordelijk voelen voor jouw organisatie? Ook al heb ik niet de rust in mijn vakantie waar ik op hoopte, dit zijn de dingen die mij energie geven om er weer tegenaan te gaan. Ik roep mijn dochter uit de zee: “Kom we gaan een ijsje eten”.

Miranda Nouwen, September 2015

Overige blogs

Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign